Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

6. 12. 2023

2 min

Ingredience:

1/4 šálku (60 ml) olivového oleje
1 malá červená cibule, jemně nasekaná
1 stroužek česneku, rozdrcený
1 lžička mletého kmínu
Šťáva z 1 citronu
400 g cizrny z konzervy, propláchnuté a scezené
400 g blanšírovaných fazolí
2 rajčata bez semínek, nadrobno nakrájená
1/2 lžičky černého pepře
1 polévková lžíce opražených semínek fenyklu
1 polévková lžíce sumaku
Kůra z 1 sušené limetky (černá limetka, z potravin Středního východu)
6 x 270 g plochých filetů (s kůží), bez kostí

Postup:

  1. Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Cibuli za stálého míchání smažte 2-3 minuty, dokud nezměkne a nezprůhlední. Přidejte česnek a kmín a vařte 30 sekund nebo dokud se nerozvoní. Přidejte citronovou šťávu, cizrnu a 1/2 šálku (125 ml) vody. Dochuťte. Přiveďte k mírnému varu a poté vmíchejte fazole a rajčata. Odstavte z ohně, odstavte a udržujte v teple.
  2. Papriku, fenyklová semínka, sumak a limetkovou kůru vložte do mlýnku na koření a rozemelte na jemný prášek.
  3. Nasolte z obou stran, poté jej posypte směsí koření a 2 lžičky si nechte na podávání. Ve velké pánvi na prudkém ohni rozehřejte 1 lžíci oleje, dokud se nezačne třpytit. Ve 2 dávkách smažte platýse kůží dolů 3-4 minuty, dokud nebude křupavý, poté jej otočte a smažte další 2-3 minuty, dokud nebude propečený. Postup opakujte se zbývajícími filety a olejem.
  4. Rozdělte fazolovou směs na servírovací talíře a navrch položte ploskohřbetku. Při podávání posypte rezervovanou směsí koření.

Zdroj: www.delicious.com.au

Související služby

Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

Grilovaný cejn s fazolemi po egyptsku

Ingredience: 1/4 šálku (60 ml) olivového oleje1 malá červená cibule, jemně nasekaná1 stroužek česneku, rozdrcený1 lžička mletého kmínuŠťáva z 1 citronu400 g cizrny z konzervy, propláchnuté a scezené400 g blanšírovaných fazolí2 rajčata bez semínek, nadrobno nakrájená1/2 lžičky černého pepře1 polévková lžíce opražených semínek fenyklu1 polévková lžíce sumakuKůra z 1 sušené limetky (černá limetka, z potravin

Domluvte si
nezávaznou konzultaci

Vyplňte vaše jméno.
Pouze písmena A-Z.
Minimálně 2 znaky.
Vyplňte váš e-mail.
E-mail je ve špatném tvaru.
Vyplňte telefonní číslo.
Nepovolené znaky.
Pouze 9 místné číslo.
Zpráva musí obsahovat alespoň 10 znaků
Musíte souhlasit se zpracováním osobních údajů
Formulář byl úspěšně odeslán.

Magazín

RAW dieta

RAW dieta

RAW strava, často též označovaná jako syrová strava, je oblíbený způsob stravování, při kterém se značná část potravin (a v některých případech dokonce všechny) konzumuje v přirozeném, tedy tepelně neupraveném stavu. Základním aspektem této diety je myšlenka, že se vařením potravin ničí základní živiny a enzymy, a že konzumace syrových potravin přináší různé zdravotní výhody.

Jaká je ideální váha aneb Kolik mám vlastně vážit?

Jaká je ideální váha aneb Kolik mám vlastně vážit?

Co je to ideální váha? Otázku „kolik bych měl vážit“ si klade ohromná spousta lidí, ale ne každý nakonec najde správnou odpověď. Určit optimální hmotnost je zkrátka trochu složité a bohužel neexistuje univerzální odpověď. Samozřejmě existují nástroje a kalkulačky, které zohledňují základní faktory, jako jsou věk, výška a pohlaví při narození, ale nejsou stoprocentně spolehlivé.

South Beach dieta neboli plážová dieta

South Beach dieta neboli plážová dieta

Dieta South Beach, jinak také Plážová dieta, patří mezi populární typy stravování, které se vyznačují omezením příjmu sacharidů, a to zejména těch rafinovaných, které jsou považovány za hlavní viníky přibírání a problémů se zdravím. South Beach dieta vychází z myšlenky, že bílá mouka a cukr představují úhlavní nepřátele zdravého životního stylu a brání dosažení optimální